Rocket League (PS4)

Rocket League on jo ilmiö. Ilmaiseksi PlayStation Plus käyttäjille tovi sitten jaossa ollut peli on saavuttanut hetkessä isomman yleisön suosion. Pelin parissa ei tarvinnut kauaakaan viettää, kun ymmärsi pelin koukuttavan vaikutuksen. Pelaaminen pienillä autoilla ja jättimäisellä fysiikanlakeja rikkovalla pallolla on kertakaikkisen hauskaa.

Yksinkertaisuudessaan peli on jalkapalloa, isolla pallolla ja autoilla. Radio-ohjattavat autot, joita pääsee tuunaamaan visuaalisesti yrittävät saada vauhdin, ilmahyppyjen sekä oikein ajoitettujen kierteiden voimalla ilmeisesti heeliumia sisältävän pallon vastustajan maaliin. Pallon painovoima on todella outo ja siihen tottuminen vie aikaa. Pallon on oltava kokonaan maaliviivan takana, joten upeita pelastuksia viimehetkellä kiihkeänkin pelin temmellyksessä on koettu. Pääsääntöisesti olen pelannut 3 vs 3 pelaajan pelejä, jossa taktikointi ja pelaajien yhteen pelaaminen pääsee oikeuksiinsa, mutta pelaaminen ei ole vielä täysin kaaottista. Puolustusasemiin ryhmittyminen muiden hyökätessä on varsin suositeltava taktiikka ja monesti maalin tekijä onkin taustalta oikeaan aikaan pallon kimppuun syöksynyt salainen agentti. Pelkästään haroittelu on myös mahdollista sekä samalla koneella kavereiden kanssa vääntäminen 1 vs 1, 2 vs 2 ja 4 vs 4 pelimuotojen lisäksi.

Vaikka peruspelaaminen on helppoa ja yksinkertaista, niin pelin taitaminen vaatii todellakin harjoittelua. Rocket League on peli, jonka oppii nimenomaan vain ja ainoastaan pelaamalla, pelaamalla parempien kanssa ja oppimalla taktiikoita sekä oikeita ajoituksia. Pallon kontrolli on hyvin vaikeaa aluksi, joten muiden seuraamista oman toilailun ohella kannattaa suosia. Yksinkertainen ajattelutapa on, että ole siellä minne pallo on tulossa, älä välttämättä yritä seurata sitä. Ennakointi onkin avain asemassa onnistuneisiin suorituksiin ja yksikin erittäin taktisesti pelaava pelaaja voi ratkaista joukkueelle voiton.

Suositellen ehdottomasti tutustumaan erityisesti silloin, jos peli on ostettujen listalla, mutta peliä ei ole vielä tullut ladattua omaan konsoliin.

Kuvat: Kuvakaappauksia PS4:stä

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *