Angry Birds 2 (iOS)

Rovio yrittää ja yrittää. Vihaisten lintujen uljain lento on loppunut jo ajat sitten ja uusia Angry Birds versioita pusketaan ulos tasaiseen tahtiin. Vaikka pelejä on jo useita niin virallinen jatko numeroiden muodossa, eli Angry Birds 2 tuli ulos kesällä. Kyseessä on tutulla tekniikalla toimiva peli, mutta mukaan tuodaan Free to play –mallin pelitapoja. Yrityksiä on maksimissaan 5 kappaletta ja ne latautuvat puolen tunnin välein. Jos epäonnistut kentässä, niin menetät yhden yrityksen.

Tätä käyttävät useat pelit nykyään, joten ilmaisuus ei ole ainut uudistus. Linnut ovat nyt eräänlaisia pelikortteja ja paljon pisteitä keräämällä saa yhden satunnaisen lintukortin lisää kentän kesken suorittamisen. Mukana on myös erikoiskortteja, joilla voi tehdä erilaista tuhoa ympäri kenttää possujen kokoamiin torneihin. Kenttä ei koostu enää myöskään vain yhdestä päämäärästä, vaan kentät on jaettu osiin. Ennen kuin kenttä on lopullisesti suoritettu voi joutua pelaamaan neljä tai viisikin eri tasoa ja tietyllä määrällä lintuja. Niiden erikoiskykyjä onkin käytettävä harkiten, jos meinaa päästä kentän kaikki tasot loppuun asti.

Pelattavaa ainakin on runsaasti. Yli 200 kenttää ja lisää tulee kokoajan. Tätä kirjoitettaessa päivitykset ovat näköjään tuoneet kenttiä jo lähemmäs 300, joten tekeminen ei aivan heti lopu kesken. Ongelmana tosin on toistuvuus. Kentät eivät ole täysin uniikkeja ja noin 100 kenttää pelattuani huomasin pelaavani samoja kohtia useamman kerran. Kentät eivät ole myöskään jokaisella pelikerralla samanlaisia, vaikka saman numeron kenttä onkin kyseessä. Sama strategia uudelleen yrityksessä ei siis toimi, etenkin kun myös käytössä olevat linnut vaihtuvat. Rovio onkin pyrkinyt selvästi tuomaan peliin pitkää jatkuvuutta ja uusien yritysten myötä toivottavasti tuloja mikromaksujen muodossa. Itse ehdin jo kyllästyä ennen kuin edes harkitsin rahallisen panostuksen antamista, joten laihaksi jäi omalta osalta innostus uusiin lintuihin.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *