Super Mario Run (iOS)

Nintendo on vihdoin ja viimein loikannut Super Mario Run -pelin myötä mobiilialustojen suunnattomalle leikkikentälle. Pokemon Go toki on ollut menestys, mutta Nintendo ei ole juurikaan ollut osallisena siinä. Super Mario Run on kuitenkin Nintendon oma tuote, maailman tunnetuimman pelihahmon ensi tuleminen mobiiliin.
Isoin yllätys Super Mario Runissa on varmsti se, että kyseessä ei ole ns. free to play peli. Pelin voi ladata ilmaiseksi ja pelata demomaisesti kolme ensimmäistä tasoa. Sen jälkeen vaaditaan 10 euron panostus, jos seuraavaan maailmaan haluaa edetä. Moni voi ajatella, että kyseessä on iso hinta ja pelaamista on mukamas vähän. Kenttiä kuitenkin riittää mukavasti ja haaste pelissä onkin värillisten kolikoiden keräämisessä. On totta, että pelin juoksee läpi hetkessä, mutta haluatko oikeasti pelata tällaista peliä vain juoksaksesi sen läpi, etkä tehdä sen tarjoamia haastavampia osuuksia?
Mario juoksee jatkuvasti eteenpäin, joka on koko pelimekaaniikan juju. Saadaksesi vaikeimmat harmaat kolikot yhden juoksun aikana, on keksittävä oikeasti mielenkiintoisia tapoja hyödyntää Marion jatkuvaa liikettä. Toisinaan kolikon saaminen tietystä paikasta vaatii todellista pohdintaa, ja muutamassa kohdassa joutui jopa turvautumaan Youtuben apuun, koska en vain keksinyt kuinka ihmeessä kolikon oikein saa haettua.
Perus maailmojen ja niiden kenttien lisäksi pelistä löytyy myös Toad race -tila, jossa kisataan toisten pelaajien suorituksia vastaan. Voittaja kerää hurraavat Toad-hahmot omaan maailmaansa, ja niiden määrä nostaa kaupungin tasoa. Oudosti toteutettu ratkaisu pienen kaupunkin rakentamiseen, joka ei mielestäni sovi peliin lainkaan. Niinpä rakentelu ja kisaaminen onkin jäänyt alkukokeilun jälkeen omaan arvoonsa ja keskityin vain pelaamaan kenttiä uudelleen aina vain haastavampien kolikoiden tavoittamiseksi.
Lopulta kaikki kolikot oli jokaisesta kentästä saatu kerättyä ja innostus loppui oikeastaan heti. Peli olikin oikein mainio viihdepläjäys putkimiehen ensikosketuksena mobiilimaailmaan ja odotan Nintendon tulevia tekeleitä innolla. Onkin hieno nähdä, että joku uskaltaa vielä tehdä muutakin pelattavaa mobiiliin, kuin jatkuvasti koukussa pitäviä F2P-malleja. Antaa Marion elää oman aikansa ja sen jälkeen seuraava tuote kehiin kiitos.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *