Uncharted 4: A Thief’s End (PS4)

Uncharted on ollut koko sen sarjan historian ajan jollain tasolla yksi lempparisarja. Vahvaa seikkailuhenkeä, tutkimista, muinaisia aarteita, paikkoja ja tapahtumia. Sarjan parissa on kasvanut muutama vahva henkilöhahmo, joten neljäs osa ei välttämättä sovi aikaisempia pelejä pelaamattomalle. Tarinasta saa paljon enemmän irti, kun tietää henkilöiden taustaa ja aikaisemmat seikkailut. Neljännessä osassa muistellaan vahvasti menneitä. Drake ja Elena ovat asettuneet aloilleen, mutta kuolleeksi luullun Sam-veljen ilmestyminen kuvioihin sysää tutun joukkion jälleen huikeaan seikkailuun etsimään muinaista aarretta, ainakin vielä kerran siis, eikä Sullyia tietenkään voi jättää mainitsematta.
Uncharted 4 on hiottu timantti. Se ei tarjoa mitään päräyttävää pelimekaanista uudistusta vaan luotaa vahvasti vanhoihin vahvuuksiin pienillä viilauksilla. Tarinaan, huikean näyttävään ja upeaan grafiikkaan, tunnelmalliseen äänimaailmaan ja hiottuun pelattavuuteen. Draken yliluonnolliset kiipeilyvoimat ovat vain yksinkertaisesti hauskaa pelattavaa ja vuorilla sekä hajoavilla rakennuksilla pomppiminen on vain niin pirun siistiä. Joukkoon sotketaan tuttuun tapaan aika-ajoin toimintaa ja aseiden pauketta, mutta sekin sujuu jo hyvin luontevasti. Tottakai mukana on myös pulmanratkontaa ja vuosikausia vanhat ansat ja mysteerit täytyy selvittää, jotta matka jatkuu. Naughty Dog yksinkertaisesti osaa tehdä sarjaan jo pelejä, enkä ainakaan itse enää törmännyt kuolettaviin harhahyppyihin tai tuskallisiin tähtäysongelmiin, joita saattoi sarjan alkuosien kanssa esiintyä.
Ainoa hetkittäin suuresti häiritsevä asia on se, että kuinka ihmeessä Drakea vainoavat viholliset onnistuvat aina pääsemään edelle? Vaikka Drake ystävineen suuntaa jatkuvasti alueille, jossa ei kukaan ole todennäköisesti käynyt satoihin vuosiin, niin aseistetut palkkasotilaat ovat jatkuvasti tutkimusten tiellä.
Silti, romantiikallakin höystetty tarina tempaisi mukaansa ja muinaiset piraattien salaisuudet jaksoivat kiehtoa loppuun asti. Peli tarjoaa hienon seikkailun ja kenties päätöksen Draken tarinaan. Aina toki on ovi auki jatkolle, mutta Uncharted voitaisiin yhtä hyvin jättää tähän. Uncharted 4 on juuri sitä mitä 1-3 osien perusteella voisi odottaa, tuttua seikkailua taas asteen verran hieman isommin, paremmin ja nätimmin. 

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *