Tutustu videopelien historiaan Tukholmassa

Kesällä moni lähtee käymään naapurimaa Ruotsissa. Pelien ystävien kannattaa käydä piipahtamassa Tukholman Tekniikka museossa, jossa on elokuun loppuun asti Digital Revolution –näyttely.

Näyttely sisältää historiallisia esineitä ja paljon tietoa tekniikan historiasta, elokuvien kulisseista animaation ja tekniikan osalta sekä myös aina 1960-luvulta asti pelaamisen historiaa. Heti esittelyn alussa on vierailijaa vastassa ruudut, jossa pyörii eri nostalgiaa aiheuttavia pelivideoita alkuaikojen Pongista nykypäivän Angry Birdsiin.

Näyttely ei ole pelkästään katselemista, vaan isoa osaa laitteista voi myös oikeasti käyttää. Kokeiltavana on ensimmäisiä käsikonsoleita, kuten omissa käsissä aikanaan ollut Donkey Kong –peli ja 8-bit Nintendolla tuli puolestaan pelattua monen vuoden tauon jälkeen Marioa. Kolikkopelit pääsivät edustukseen Packmanin voimin, joka myös pelattavissa sekä tietysti klassikko Pong.

Näyttelyn lopussa pääsee näkemään ja kokeilemaan nykypäivän pikkupelejä eri indie kehittäjiltä, tutustumaan 3D-tulostukseen sekä näkemään myös peliaiheista taidetta hamahelmi- ja kutomatöiden muodossa.

Museo ei ole kaukana Tukholman keskustasta ja sinne pääsee helposti myös bussilla. Lisätietoja saatavissa museon sivuilta.

http://www.tekniskamuseet.se/1/5673_en.html

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *