Wii U on ollut ihan hyvin käytössä sen hankkimisesta lähtien. ZombiU tuli pelattua läpi ja oli positiivinen yllätys. ZombiU paketin mukana ei tullutkaan Nintendo Land peliä, joka on normaalissa Premium versiossa mukana ja sisältää joukon minipelejä, joilla voi tutustua Wii U:n mahdollisuuksiin. Hankin sen erikseen ja pelistä onkin varsin paljon iloa löytynyt.
Peli on siis joukko minipelejä Nintendon tunnetuista sarjoista. Eivätkä pelit ole mitä tahansa pelejä, vaan oikeasti erittäin hyvin toteutettuja ja jopa isojakin pelikokonaisuuksia. Hauskaa tekemistä riittää niin yksin, kuin isommallakin porukalla ja partykoneena Wii U on onnistunut erinomaisesti heti alusta alkaen juuri Nintendo Landin ansiosta. Nintendon vahvuus on edelleen niin Wiin kuin Wii Un kanssa nimenomaan partypelaaminen. Niin miehet kuin naiset ovat innostuneet jahtamaan toisiaan illan ratoksi Mariohipassa tai kummituskartanossa.
Nintendo Land sisältää 12 peliä, joista suurin osa on tarkoitettu soolo pelaamiseen. Omina suosikkeina näistä:
Donkey Kong’s Crash Course
Eräänlaista vaunua ohjastetaan radan läpi Pad ohjainta kallistelemalla. Vaunu rikkoutuu helposti, joten liian kovaa ei kannata rymistellä eteenpäin. Tarkkaa touhua, mutta nopeudesta saa paljon pisteitä. Loppuun asti en ole kertaakaan onnistunut vielä pääsemään loppupuolen rytmikkäiden pomppuesteiden vuoksi, mutta ehkä vielä joskus.
Yoshi’s Fruit Cart
Yoshi täytyy ohjata kynää käyttäen paikasta A paikkaan B ja mahdollisesti kohteiden C, D, E… kautta samalla väistäen esteitä. Juju on siinä että TV ruudulla näkyy kerättävät kohteet ja Pad näytöllä täytyy piirtää reitti, mutta Pad näytöllä näkyy vain ja ainoastaan pisteet A ja B.
Captain Falcon’s Twister Race ja Takamaru’s Ninja Castle
Nämä ovat puolestaan ositus siitä, ettei ohjaimen tarvitse aina olla kädessä vaaka-asennossa. Pystyyn käännettynä ohjaimesta singahtaa heittotähtiä kohti televisiota ja Falcon’s Race on F-zeroa lainaava ajopeli, jossa ohjaimena on pystyssä oleva Padi.
Moninpelipuolella Wii U kuitenkin pääsee oikeuksiinsa sekä hyödyntämään jo olemassa olevia Wii ohjaimia. Illoissa onkin pelattu paljon seuraavia yhteistyö tekeleitä:
Mario Chase
Eräänlaista hippaa, jossa Padi pelaaja juoksee Mariolla karkuun ja Toadit jahtaavat häntä normaali Wii ohjaimilla. Hauska juju on siinä, että Padi pelaaja näkee kartalla kaikki muut pelaajat, mutta muiden täytyy tehdä jaetulla TV ruudulla yhteistyötä edes löytääkseen Marion.
Luigi’s Ghost Mansion
Hyytävää jännitystä tarjoaa kummituskartano, jossa Luigin omasta pelistä tuttuun tyyliin aseena on taskulamppu. Padillä ohjaava pelaaja yrittää kummituksella napata muut pelaajat. Jos kummitus osuu taskulampun valokeilaan, niin se menettää energiaa. Voittajana on joko kummitus saatuaan kaikki pelaajat kiinni tai muut pelaajat saatuaan kummituksen energian tyhjiin.
Esimerkiksi puolison kanssa pelaaminen onnistuu hienosti vähän pidemmissä peleissä The Legend of Zelda: Battle Quest, Metroid Blast ja Pikmin Adventure. Kaikki esikuvilleen uskollisia pienempiä versioita, mutta halutessa useamman kentän mittaisia seikkailuita, joiden parissa aikaa vierähtää helposti tunteja. Lisäiloa tuo useamman pelaajan yhteistyö tai haastetilat.
Nintendo Land on erittäin onnistunut kokonaisuus ja osoittaa jälleen sen, että parhaiten Nintendon laitteille pelejä tekee Nintendo itse. Konsolissa on heikkouksia ja esimerkiksi verkkopuoli on lapsen kengissä parista hyvästä ideasta huolimatta. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan etenkin tulevia Nintendon pelejä laitteelle Pikmin 3 etunenässä.
Suosittelen ehdottomasti Nintendo Landia kaikille Wii U:n omistajille. Nintendo Amerikan sivuilta voi tutustua tarkemmin kaikkiin peleihin.
Kuvat: http://nintendoland.nintendo.com/