Watch_Dogs – fiilistelyä



Tässä heti perään toinen hieman normaalia enemmän odottamista pelistä. Toistaiseksi odotan tätä ehkäpä kaikkein eniten. Kyseessä jälleen Ubisoftin teos ja ensimmäisen kerran vuosi sitten E3:n ”potin” räjäyttänyt: Watch_Dogs.


Tämäkin teksti on sponsoroitu, mutta kirjoitus ja mielipiteet ovat täysin omia. Tiedot pelistä ovat peräisin Ubisoftin tiedotteista sekä julkaistuista trailereista. Alla ensin sponsorin traileri, josta näkyy hyvin mitä peli voikaan tarjota:






Watch_Dogsin idea on erittäin mielenkiintoinen. Ylipäätään tekniikasta kiinnostuneena pelin tapahtumat ja sen tarjoamat mahdollisuudet ovat jopa pelottavia. Suurella todennäköisyydellä iso osa lukijoista omistaa jonkun älypuhelimen, jolla voi kosketuksella tehdä monia asioita. Älypuhelin on Watch_Dogs pelin tärkein elementti, ase, jolla voi hallita lähes kaikkea.




Idea on mielenkiintoinen, koska jokaisesta meistä jää jatkuvasti digitaalista jälkeä jonnekkin. Päivitämme Facebookia ja Twitteria, lähetämme viestejä erilaisten palveluiden kautta ja ainakin teoriassa joku muu pystyy kuulemaan tai näkemään mitä teemme. Kaupunkien infrastruktuuri perustuu sähköisiin, verkossa toimiviin laitteisiin. Jostain näitä kaikkia laitteita voidaan hallinnoida ja hakkeroinnin avulla saada hallintaan. Tämä on kantava voima Watch_Dogsissa, pelaaja hallitsema ympäristö.


Watch_Dogs sijoittuu elävään kaupunkiin, jossa pelaaja voi reaaliajassa kontrolloida kaupungin infrastruktuuria. Pelaat Aiden Pearce nimistä hakkeria, entistä rikollista, jonka rikollinen menneisyys johti väkivaltaiseen perhetragediaan. Aiden jahtaa niitä, jotka satuttivat hänen perhettään käyttäen hyväksi taitoa hakkeroida kaupungin verkkoon ja ottaa hallintaan kaikki siihen kytketty laitteisto. Esimerkiksi takaa-ajajan voi yrittää sumputtaa ruuhkaan hallitsemalla liikennevaloja. Pysäytä juna, jolla vihollinen juuri onnistui pakenemaan. Pakene jahtaajilta täpärästi nostamalla nostosilta juuri sopivalla hetkellä. Voit nähdä kaikkien kaupungin turvakameroiden silmin. Ladata henkilökohtaista tietoa valikoiduista kohteista.



Chicagon kaupunki on siis käytännössä välineenä itse suunnittelemalle kostolle, toki tarinan puitteissa.


Kaupungin pimeimmillä kujilla väkivaltaan on parempi vastata väkivallalla ja lähitaistelu on myös mukana pelissä. Taisteluissa voi käyttää esimerkiksi pamppua tai Ubisoftin mukaan ampuma-aseita, jotka tarjoavat räiskintäpeleille vertoja vetävän kokemuksen uuden fysiikkamallinnuksen ansiosta. Kaikenkaikkiaan peli mahdollistaa pääsyn yli 30 erilaiseen aseeseen.


Ubisoft luottaa myös Watch_Dogsin kanssa useamman studion yhteistyöhön. Ubisoft Montreal johtaa projektia ja mukana ovat myös Ubisoft Reflections, Ubisoft Paris, Ubisoft Quebec ja Ubisoft Bucharest. Reflections on vastuussa pelin autoilusta. Reflections oli myös vastuussa palkintoja voittaneessa Driver sarjassa. Yli 65 eri ajoneuvoa on mukana, joten Watch_Dogs kuulostaa isolta, avoimelta GTA:n ja Sleeping Dogsin yhdistelmältä. Kelpaa todella, jos kaikki toimii niinkuin paperilla on esitelty!



Vapaus päättää kuinka asian haluaa hoitaa on aina mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen kokemus peleissä. Ennakkotietojen mukaan Watch_Dogs tarjoaa juuri omanlaisen lähestymistavan tilanteeseen ja toivoa todella sopii, että se on myös oikeasti mahdollista. Hakkerointi ja kaupungin hyödyntäminen on ainut iso yksittäinen asia miksi Watch_Dogs kiinnostaa niin kovasti.


Peli on tulossa niin nykyiselle sukupolvelle, kuin myös uudelle. Watch_Dogsin odotus on melkoinen, mutta päädyn varmasti odottamaan jälleen uuden sukupolven ja kenties PS4:n julkaisua. AC4:n tapaan Ubisoftin ja Sonyn yhteistyö on tuomassa Watch_Dogsiin tunnin lisämateriaalia Sonyn laitteilla. Upeasti pyörivät videot ja gameplayt kun on näytetty uudella laitteistolla, joten en halua kokemuksen latistuvan sillä, että pelaisin peliä vanhalla raudalla.


Alla vielä gameplay traileri, josta selviää lisää mielenkiintoisia tapoja käyttää hyödyksi kaupungin infrastruktuuria sekä puhelinta.