Super Mario 3D Land (3DS)

Mario pelit ovat edelleen yksi lämpimimpiä muistoja keräävä sarja, joka kantaa aina pelaamisen alkuaikoihin asti. Viimevuosina ja oikeastaan Nintendo Wii:n myötä Mario on kuitenkin enemmän menettänyt merkitystään. Kaukana ovat ne ajat kun Mario 64 ja Galaxy -pelit tempaisivat maailmaansa ja salpauttivat hetkeksi jopa hengityksen rikkailla maailmoillaan.

Wiit saivat toki omat Mario-pelinsä, mutta sivuttain rullaava maailma ei ole jaksanut innostaa. Haluaisin edelleen sen oikean ison uuden Marion, mutta Nintendolle ei tunnetusti raha kelpaa. 3DS kuitenkin on saanut oman 3D-version Mariosta, mutta siitä puuttuu se jokin. Super Mario 3D Land on toki hyvä tasoloikkapeli, mutta kentät ovat vain yhdessä pötkössä niin kutsutulla kartalla, eikä oikeastaan yksikään kenttä onnistu säväyttämään juuri millään lailla. Toisaalta ei peli yritä edes olla mitää muuta, kuin sitä mitä se tarkalleen ottaen on. Kenttien läpi juoksemista.

Wiin New Super Mario -peleistä tuttuun tyyliin jokaisesta kentästä kerätään kolme isoa kolikkoa matkalla kentän loppuun. Nämä oli totta kai pakko saada kaikki talteen, ennen kuin suostui siirtymään seuraavaan kenttään. Pelaamista riitti mukavasti, vaikka suuria haasteita edes kolikkojen löytämisessä ei ollut. Lisäksi peli tuuttasi eteen vielä uudelleen Luigin housuissa samaiset kentät, mutta siihen en jaksanut enää lähteä.

Super Mario 3D Land on käsikonsolilla juuri sitä mitä sen odottaakin olevan. Mukavaa tasoloikkaa ilman minkäänlaista isompaa koukkua. Wii U sai toki omanlaisensa version samaisesta pelistä, mutta missä on oikeasti se 3D Mario, johon totuttiin jo ennen vuosituhannen vaihtumista? Voi Nintendo, kuinka kauan vielä annat meidän odottaa?

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *